Online training LinkedIn Live broadcasting

Zo start jij ook je eerste succesvolle LinkedIn Live uitzending via Zoom!

Online training LinkedIn Live

Linkedin Live is één van de nieuwste features van LinkedIn en zorgt ervoor dat jij nog sneller aan je expert-status bouwt en de verbinding met je netwerk verstrekt.

Met LinkedIn Live organiseer je een live video evenement op LinkedIn. Je connecties ontvangen een melding dat je live bent en als ze deelnemen kunnen ze jou (en/of jouw gedeelde scherm als je bv. een powerpoint wilt delen) zien. Deelnemers reageren via de comments, waar jij in de LinkedIn Live uitzending natuurlijk meteen op kunt reageren. Zo bouw je nog sneller aan vertrouwen én je expert-status! Na je Live uitzending kunnen mensen die de live-uitzending hebben gemist, die alsnog terugkijken. Super waardevol dus én een toffe en onderscheidende manier om je kennis te delen.

Uit het jaarlijkse onderzoek naar het LinkedIn algoritme* blijkt dat bij gebruik van LinkedIn Live:

  • Het aantal profielbezoekers stijgt met 74%;
  • Het gemiddelde engagement ligt 2,5 keer hoger dan bij het delen van een vooraf opgenomen video;
  • Na een LinkedIn Live uitzending worden je volgende 3 LinkedIn Posts beloond met 10 - 15% meer bereik!

In deze online training deel ik ál mijn kennis met je en doorloop ik samen met jou het stappenplan, zodat jij precies weet hoe alles in z'n werk gaat. Wat moet jij doen, maar ook wat moeten je volgers doen om deel te kunnen nemen? Je hebt naast toegang tot LinkedIn Live óók een externe broadcastingtool nodig om live te kunnen gaan. Er komt dus wel wat techniek bij kijken, wat mij in eerste instantie tegenhield om Live te gaan. Maar nu ik weet hoe het werkt (én hoe leuk ik het vind) leg ik jou graag uit wat de stappen zijn.

En naast een opname van een live Masterclass, krijg je óók nog een maand lang ondersteuning via de LinkedIn groep (community), zodat je met gelijkgestemde ondernemers álle vragen kunt stellen over LinkedIn Live, met als doel aan het einde van die maand ook daadwerkelijk je eerste eigen LinkedIn Live uitzending te geven!
Durf jij er vol voor te gaan? Lees dan vooral snel verder!

*Bron: Just Connecting

Wat krijg je?

  • Je krijgt toegang tot de twee uur durende opname van een eerder opgenomen Masterclass. Ik deel daarin een stappenplan hoe je via Zoom je eigen LinkedIn Live broadcast kunt uitzenden. Daar moeten wat instellingen goed voor staan en ik loop alles stap voor stap met je door. Ook vertel ik op welke manieren jij LinkedIn Live kunt gebruiken (wat ga je delen?) en ga ik uitgebreid in op alle vragen.
  • In de online leeromgeving staan, naast de replay van de Masterclass, van elke stap losse how-to video's klaar, zodat je alles nog eens rustig na kunt kijken.
  • In de besloten LinkedIn-groep kun je vervolgens al je vragen stellen die je hebt om jouw eerste LinkedIn Live uitzending ook daadwerkelijk te gaan realiseren. Je ontvangt alle cheer-ups en support van mij en de andere deelnemers om het ook echt te gaan doen!
  • Ik deel alle stappenplannen die je nodig hebt. Zowel voor jezelf als voor je deelnemers aan je LinkedIn Live uitzending
  • Je ontvangt een overzicht met handige links naar de help-pagina's van LinkedIn zelf.
  • Je houdt een half jaar toegang tot de online leeromgeving. Voldoende tijd dus om te oefenen en te gaan doen!

Veelgestelde vragen

Ja, om te kunnen broadcasten via Zoom heb je een betaald Zoom-account nodig. Met een Zoom-Pro abonnement zit je helemaal goed!

Jazeker, dat gaat je lukken! Met mijn Masterclass, opname, stappenplannen én ondersteuning gaat je dat zeker lukken. Het enige dat je dan nog nodig hebt is een gezonde dosis lef 😉