Zoek een rijke vent …

MasjaSlootweg wervende kopregel bedanktpagina 400 x 450

Masja Slootweg

Het is denk ik al 25 jaar geleden, maar ik herinner het me nog als de dag van gisteren. En vooral het denigrerende toontje raakte me in mijn hart en ziel. Het zorgde er tegelijkertijd voor dat mijn wens werd omgezet in een overtuiging en ik nóg zekerder werd van mijn zaak :-). Mijn wens werd noodzaak!

Ik was 23 jaar, woonde op dat moment nog thuis en was al twee of drie jaar aan het werk. Doordat ik studeerde in de stad waar ik geboren en getogen ben (Haarlem), was het er niet van gekomen op kamers te gaan. En daarbij: ik was een makkelijke puber en mijn ouders waren makkelijke ouders, dus geen enkele reden om in die tijd uit huis te gaan. Toen ik na mijn HEAO Commerciële Economie aan de slag kon als assistent inkoopster bij Euretco, een inkoopcombinatie in Amsterdam, had ik nog steeds geen aanleiding om uit huis te gaan. Vanuit Haarlem redde ik het prima om met de trein naar mijn werk te gaan. En later kreeg ik een lease-auto, dus wie maakte me wat? De belangrijkste reden om niet direct het ouderlijk huis te verlaten, was eigenlijk dat ik het zonde vond om huur te gaan betalen voor iets dat nooit van mezelf werd.

Nee, ik wilde eigenlijk meteen iets voor mezelf kopen. Dus de eerste jaren gespaard en ervoor gezorgd dat ik een vast contract kreeg. Dat lukte!

En toen brak het moment aan om met hypothekers en makelaars om tafel te gaan. De meeste afspraken deed ik samen met mijn vader, want ik had toen geen relatie en wilde dus alleen een huis te kopen. Best stoer vond ik dat en ik voldeed helemaal aan het tijdsbeeld ‘Als slimme meid ben je op je toekomst voorbereid’. Wie kent de leus uit de jaren 80 niet?

Op een dag fietste ik langs een bekende makelaar in Haarlem (nee, ik noem geen namen). Ik was daar nog niet langs geweest dus ik sprong van mijn fiets. Ik ging naar binnen en sprak daar met de vrouwelijke makelaar. Geen man, maar een vrouw. En dat juist een vrouw het volgende tegen me zei, daar ben ik tot de dag van vandaag nog steeds oprecht verbaasd over. Hoezo, als slimme meid ben je op je toekomst voorbereid?

Toen ik haar zei dat ik een huis wilde kopen en welk bedrag ik daarvoor te besteden had, zei ze tegen me (hou je vast): ’Meisje, voor dat bedrag kun je geen huis kopen. Weet je wat je beter kunt doen? Ga op zoek naar een rijke vent en ga samen met hem een huis kopen’. Wát zei ze tegen me? Ik kookte vanbinnen. Hoezo heb ik daar een vent voor nodig? Ik dacht het niet!

Ik was oprecht gekrenkt en flabbergasted. Dat een vrouw me zo kon schofferen! Maar het zorgde er tegelijkertijd voor dat ik vastberaden werd. Ik zal hoe dat ook zelf een huis(je) kopen. Het is een van de krachtige keuzes die ik in mijn leven heb gemaakt. En uiteraard lukte het me ook om een heerlijk huisje in de binnenstad van Haarlem te kopen. Ik heb er drie jaar fantastisch gewoond, het laatste jaar samen met mijn vriend (nu mijn man). Daarna zijn we groter gaan wonen, maar de opdracht voor het vinden van ons nieuwe huis, gaf ik uiteraard niet aan deze makelaar. En als ik op dit moment zou verhuizen, nog steeds niet eerlijk gezegd!

Maar wat is nu de moraal van dit verhaal? Krachtige keuzes en vastberadenheid zijn ook van belang in je business.

 • Als je geen krachtige keuze maakt om je dromen te verwezenlijken, dan zullen ze ook nooit uitkomen;
 • Als je geen krachtige keuze maakt om er vól voor te gaan, zal het nooit wat worden;
 • Als je geen krachtige keuze maakt voor die ene geweldige doelgroep, dan zul je die ook nooit als vanzelf gaan aantrekken;
 • Als je geen krachtige keuze maakt om te gaan staan voor wat je waard bent, dan zul je nooit verdienen wat je behoort te verdienen;
 • Als je geen krachtige keuze maakt in je aanbod en je profilering, dan word je nooit gezien voor de expert die je nu al bent!

Kortom, als jij tot in je ténen voelt dat het dit jaar moet gaan gebeuren en je bent klaar voor het maken van krachtige keuzes, dan nodig ik je van harte uit om met mij in gesprek te gaan. Ik help je daar graag bij namelijk! Boek een gratis strategiesessie of meld je aan voor mijn gratis online training ‘Met minder moeite meer klanten’. Ik spreek je graag!

2 reacties

 1. Therese op 5 januari 2021 om 10:58 pm

  Misschien is het de tijd om die dame te vergeven Masja en haar oneindig dankbaar te zijn voor haar opmerking. Zonder het te weten of te willen, was ze een krachtige mentor die je vastberadenheid een flinke duw gegeven heeft.

  • Masja op 6 januari 2021 om 10:47 am

   Ha Therese, dat is een mooi inzicht. Ze heeft inderdaad iets bij mij wakker gemaakt, dat me veel goeds heeft opgeleverd. Dank je wel voor je reactie :-)! Groetjes, Masja

Laat een reactie achter