Nieuwe LinkedIn-functies; dit wist je vast nog niet!

MasjaSlootweg wervende kopregel bedanktpagina 400 x 450

Masja Slootweg

LinkedIn heeft weer mooie functies toegevoegd. En deze zorgen ervoor dat je je nog sneller als autoriteit in jouw branche kunt profileren, zodat je ook eenvoudiger klanten aantrekt. Lees snel verder!

Creatormodus: NIEUW

LinkedIn heeft een nieuwe functionaliteit aan je profiel toegevoegd, waardoor de nadruk meer op de content komt te liggen, die jij hebt geplaatst. LinkedIn zet je dus neer als een echte contentcreator ☺️.Belangrijk om jezelf nog meer als expert en autoriteit te profileren!

Hoe zet je de creatormodus aan?

Je gaat naar je LinkedIn profiel en in je dashboard, dat alleen voor jou zichtbaar is en dus niet voor je bezoekers, zie je de optie bovenin staan. Hij staat nu alleen nog uit. Door erop te klikken, kun je ‘m activeren:

Wat is het effect van het aanzetten van je creatormodus?

LinkedIn wil jou graag als expert in je vakgebied profileren, zodat je daarmee ook je doelgroep en dus volgers & connecties kunt uitbreiden. Het activeren van je creatormodus heeft een aantal effecten:

 1. De volgknop wordt nu in je verkorte profiel getoond, in plaats van de connectie-maken-knop. Mensen die graag jouw content in hun timeline willen ontvangen, hoeven dus geen connectie meer met je aan te gaan, maar kunnen je eenvoudigweg gaan volgen. Connectie maken kan nog steeds, alleen verloopt dat nu via de knop Meer (desktop) of de drie puntjes (mobiel).
 2. Het aantal volgers (inclusief connecties) wordt nu ook weergegeven in je verkorte profiel (ik heb er bijna 4.000). Dit aantal staat ook nog steeds linksboven in het activiteitenblok op je profiel.
 1. Daarnaast kun je de onderwerpen waar jij veel over schrijft uitlichten op je verkorte profiel. Ze worden weergegeven als hashtags. Het is jammer dat ze nog niet aanklikbaar zijn, zodat je meer content kan bekijken die gebruik maken van deze #’s. Maar wie weet komt dat nog.
 • Je Infoblok is gezakt op je LinkedIn profiel en staat nu onder Uitgelicht en je activiteitenblok. Deze laatste toont in plaats van de laatste 4 zelfs de laatste 6 berichten. Alles om maar te laten zien welke berichten of reacties je hebt geplaatst!

Ik ben benieuwd wat deze creatormodus ons gaat brengen. Wat vind jij ervan?

Maak een video bij je profielfoto

Je kunt via de mobiele LinkedIn app sinds kort ook een korte videoboodschap voor je profielbezoekers opnemen van maximaal 30 seconden. Een ideale plek om direct even kennis te maken en je salespitch te plaatsen!

Klik op het plusje dat je bij je profielfoto ziet staan en selecteer vervolgens ‘Coverstory toevoegen’. Je kunt dan ter plekke een video opnemen, of vanuit je bibliotheek op je mobiel een eerder opgenomen video selecteren.

De video wordt zowel op desktop als mobiel getoond als je op iemands profiel komt en dan worden de eerste 3 seconden van je videoboodschap gedempt getoond, waarna je ‘normale’ profielfoto weer in beeld komt. Op het moment dat iemand doorklikt op je video, dan word je Coverstory volledig getoond. Je ziet dat iemand deze functie gebruikt, door de oranje rand om de profielfoto heen.

Aantal karakters voor je update flink uitgebreid!

Het was af en toe flink puzzelen om je bericht passend te krijgen binnen het maximale aantal karakters van 1300. Goed nieuws, want vanaf nu kunt tot max. 3000 karakters kwijt in je LinkedIn bericht! Dus ik zou zeggen: leef je uit!

Allemaal mooie tips om nog meer op te vallen en eenvoudiger de juiste leads aan te trekken. Ben je op zoek naar nog meer manieren om via LinkedIn makkelijker in contact te komen met de juiste prospects? Kom dan naar mijn gratis kenniswebinar Met Minder Moeite Meer Klanten en ontdek waar je nog winst kunt behalen om dit te realiseren. Ik deel mijn visie met wat er allemaal nodig is om online meer klanten zónder acquisitie aan te trekken. Ben je erbij?  Meld je aan en dan zien we elkaar snel!

4 reacties

 1. Babs Mouton op 7 juni 2021 om 1:32 pm

  Hallo Masja,

  Klopt het dat als je de creatormodus aanzet je meteen je profieltekst kwijt bent (uit de kop), en dat die niet terugkeert als je de creatormodus uitzet?
  Groeten, Babs

  • admin op 7 juni 2021 om 5:11 pm

   He Babs, jeetje dat is vervelend zeg! Nee, dat wist ik niet. Is bij mij ook niet gebeurd. Wist je je kopregel nog?

   Groetjes, Masja

 2. Anne op 19 september 2022 om 10:46 am

  Hoi,

  Hoe kun je de hashtags verwijderen uit je biografie? Ik heb Heeft het over… #print # school etc, maar ik zit niet meer op school.

  Hopelijk heeft iemand de oplossing voor mij.

  • Masja op 19 september 2022 om 12:30 pm

   Hi Anne,

   Ik denk dat je de hastags bedoelt die onder je kopregel staan? Die kun je verwijderen of aanpassen in de Creator Mode; die functie staat wat lager op je profiel. Succes!

Laat een reactie achter