Hoe download je jouw LinkedIn connecties in de nieuwe lay-out?

MasjaSlootweg wervende kopregel bedanktpagina 400 x 450

Masja Slootweg

Update jan 2019: vanwege de Wet AVG heeft LinkedIn eind 2018 het downloaden van je connecties gewijzigd. Je kunt ze nog wel downloaden, maar de e-mailadressen ontbreken. Je kunt de e-mailadressen van je LinkedIn connecties dus niet meer ongevraagd toevoegen aan je e-maillijst. Want de nieuwe wetgeving schrijft voor dat je alleen mensen, die daar expliciet toestemming voor hebben gegeven, jouw nieuwsbrief mogen ontvangen. En dat vind ik een goede zaak ðŸ™‚

Er is veel te doen geweest tijdens de uitrol van de nieuwe lay-out van LinkedIn, over de vraag of we dan onze connecties nog wel steeds in de gratis versie konden downloaden. Aangezien ik zelf nog niet over was, heb ik toen een blog geschreven hoe je dat kon doen in de oude versie: Download je LinkedIn connecties nu het nog kan! Wat een reacties! Dit blog is bijna 8.000 keer gelezen, 450 keer geliked, 110 keer gedeeld en heeft 80 commentaren gekregen! Mensen maakten zich er dus echt zorgen om.

Ook in nieuwe lay-out zijn je LinkedIn connecties te downloaden!

Maar gelukkig! Ook in de nieuwe versie is dit nog steeds mogelijk! Vandaar dit nieuwe blog om je ook hierin stap voor stap te helpen. Maar eerst even antwoord op de vraag waarom je je LinkedIn connecties zou moeten downloaden:

Waarom zou je je LinkedIn connecties downloaden?

Ja, waarom zou je de moeite nemen om dit te doen? Ik geef je een aantal redenen. Mocht je er nog één (of meerdere) weten, laat dan even een reactie achter onder dit blog:

  • Om één overzicht te hebben met daarin al je connecties en die te kunnen bewerken. Misschien wil je labels toekennen? Mensen in groepen sorteren? En vandaar uit je LinkedIn strategie bepalen?
  • Je kunt op basis van dit overzicht bijvoorbeeld ook bepalen met welke connecties je wilt stoppen. Het kan zijn dat je door een carriere-switch besluit dat connecties vanuit je oude beroep geen toegevoegde waarde meer kunnen hebben voor dat wat je nu doet. Denk daar uiteraard wel eerst goed over na. En als je afscheid wilt nemen van bepaalde mensen dan zul je ze een voor een uit je connecties op LinkedIn moeten verwijderen.

Hoe download je je connecties?

CSV omzetten naar Excel

Eenmaal je connecties gedownload, krijg je een csv bestand met daarin alle gegevens in rijen achter elkaar. Daarmee kun je nog niet zoveel. Vandaar dat ik je in de video ook laat zien hoe je dit csv bestand omzet naar Excel. Stap voor stap gaat dat als volgt:

1.   Open het csv bestand

2.   Selecteer kolom A

3.   Ga naar tabblad ‘gegevens’ en selecteer ‘tekst naar kolommen’

4.   Dan opent er een pop-up. Stap 1 is, kiezen voor de optie ‘gescheiden’

5.   Stap 2 is: het aanvinken van de scheidingstekens ‘tab’ en ‘komma’

6.   En stap 3 is: selecteer ‘standaard’ en klik op ‘voltooien’

7.   Bij de vraag ‘Inhoud van de geselecteerde cellen vervangen?’ kies je OK.

8.   Voila!

9.   Pas dan alleen nog even de bestandsindeling aan naar .xlsx en sla het bestand op op je computer.

Ik hoop je zo weer geholpen te hebben met deze praktische LinkedIn tip. Heb je meer vragen? Laat het me weten in een reactie onder dit bericht en wie weet behandel ik jouw vraag in mijn volgende blog!

Groetjes, Masja

Laat een reactie achter