Maak je eigen
LinkedIn documentpost

En boost je LinkedIn bereik!

Ja, ik wil aan de
slag met eigen
LinkedIn documentposts!

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Doe eens gek en maak een LinkedIn documentpost!

IMG_5890 3

Wist je dat er een hele toffe en relatief nieuwe vorm is om je content op LinkedIn in te verwerken? Dat is de LinkedIn documentpost! Dit is een pdf die je toevoegt aan je bericht, in plaats van een foto of een video. Doe je ook eens een keer iets anders 🙂

En waarom is dat dan interessant denk je? Om verschillende redenen:

  • de lezer blijft langer bij je post 'hangen', omdat ze in de timeline door jouw pdf heen kunnen bladeren. Hierdoor neemt de zogenaamde dwell-time toe, wat een positief effect heeft op het bereik van je bericht (+1.6 keer meer bereik* dan een foto of videopost)
  • Lezers kunnen je pdf ook downloaden en bewaren. Alweer een signaal voor LinkedIn dat je post gewaardeerd wordt, waardoor je post nóg breder wordt uitgeleverd en je bereik toeneemt!

In deze gratis aan te vragen video laat ik je zien hoe je je eigen LinkedIn documentpost maakt, in je eigen huisstijl, en (als je dat tof vindt), laat ik je ook zien op welke manier je je documentpost zo kan opmaken dat je foto doorloopt over twee pagina's, zoals het voorbeeld hiernaast. Je kunt het zo gek maken als je wilt! En ik neem je er stap voor stap doorheen. Op naar meer variatie én meer bereik!

* Bron: LinkedIn Algorithm Report 2024, Richard van der Blom & AuthoredUp